BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink
         
  Acasa  
  Prezentare club  
  Per Pedes  
  Proiecte  
  Arii protejate  
  Custodii  
  Galerie Foto  
  Link-uri  
  Contact  
         

PROIECTELE ALBAMONT

                       Câteva din proiectele derulate:

        · Protejarea rezervaţia geo-botanică Scăriţa-Belioara. Rezervaţia geo-botanică Scariţa-Belioara importantă pentru unicitatea florei din zonă a fost protejată prin realizarea unui gard din lemn în jurul perimetrului rezervaţiei care să împiedice accesul vitelor în zonă, păşunatul reprezentând principalul pericol pentru distrugerea rezervaţiei. S-a realizat de asemenea o broşură pentru a spori conştientizarea în rândul locuitorilor din zonă a importanţei pe care o are această rezervaţie.
    Finanţator: Regional Environmental Center România.
    Buget 5000$
    Coordonator: Moisă Vasile

       · Salvaţi Cetatea Alba Iulia: campanie de conştientizare a pericolului în care se află cetatea medievală din Alba Iulia şi de impulsionare a activităţilor de restaurare şi protejare a acesteia. Cetatea din Alba Iulia este cea mai mare cetate de tip Vauban din Europa şi este încă într-o stare destul de bună, dar se degradează din cauza accesului autovehicolelor în interiorul perimetrului său şi a încartiruirii garnizoanei militare în interiorul unor clădiri din Cetate. Importante sunt şi numeroase clădiri cu semnificaţie istorică aflate în perimetrul cetăţii. Actualmente se desfăşoară un program finanţat de PHARE şi Ministerul Culturii pentru restaurarea porţilor cetăţii, porţi decorate cu statui şi basoreliefuri într-o stare avansată de degradare. Se fac eforturi pentru mutarea garnizoanei militare într-o alta locaţie.
    Finanţator: Regional Environmental Center Romania.
    Buget: 3500$
    Coordonator: Moisă Vasile

       · Alternative de dezvoltare durabilă în Munţii Apuseni: program de conştientizare a populaţiei din zona Munţilor Apuseni cu privire la importanţa dezvoltării durabile a zonei şi a mijloacelor de realizare a acesteia.
    Cordonator: Puşcaş Mărioara

       · Centrul de Resurse pentru Organizaţii Neguvernamentale - CRONOS: dezvoltarea sectorului neguvernamental prin acordarea de consultanţă şi instruire pe probleme specifice ale ONG-urilor, crearea unui centru de informare pe probleme de interes pentru ONG-uri cu bibliotecă şi bază de date, facilitarea dialogului şi a cooperării între instituţii guvernamentale şi ONG-uri.
Finanţator: Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.
    Încă activ, dar fără finanţare, la un nivel mai limitat.
    Buget: 19000 EURO
    Coordonator: Moisă Vasile

       · Apa Curată: campanie de advocacy pentru declararea de către Consiliul Judeţean Alba a zonei Râului Sebeş ca zonă de importanţă strategică şi elaborarea unei reglementări privind asigurarea condiţiilor sanitare şi de mediu necesare pentru apele bazinului hidrografic Sebeş datorită faptului că râul Sebeş este principala sursă de apă potabilă pentru judeţul Alba şi există numeroase probleme de poluare pe cursul râului. Aceasta a presupus inventarierea surselor de poluare, medierea de întâlniri a factorilor de decizie iresponsabili, elaborarea proiectului de reglementare şi realizarea unui film documentar. Hotărârea a fost adoptată, iar zona râului Sebeş a intrat în atenţia tuturor factorilor competenţi pentru prevenirea poluării acestei surse vitale de apă potabilă pentru judeţul Alba.
    Finanţator: World Learning.
    Buget: 27.000 USD
    Coordonator: Moisă Vasile

       · Comunităţi organizate în municipiul Alba Iulia: creşterea gradului de organizare comunitară în Alba Iulia, desfăşurat prin identificare şi pregătirea unui număr de şase facilitatori comunitari care la rândul lor au ales comunităţi din zona oraşului Alba Iulia pentru a le învăţa cum să-şi rezolve singure propriile probleme.
    Finanţator: Phare PDP.
    Buget: 7.200 Euro
    Coordonator: Moisă Vasile

       · Activişti comunitari pentru anul 2000: identificarea organizaţiilor mai active din zone cu activitate a ONG-urilor mai redusă şi instruirea membrilor acestora pe teme de scriere de proiecte, obţinere de fonduri, management organizaţional în cadrul unor cursuri pentru a impulsiona dezvoltarea sectorului societăţii civile din regiunile respective.
    Finanţator: Fondul pentru Dezvoltarea Euroregiunii Carpatice.
    Buget: 10.000 USD.
    Coordonator Puşcaş Mărioara

       · Campania Apuseni Curaţi: campanie în vederea reducerii poluării cu rumeguş din zona Munţilor Apuseni; cursuri, expoziţii foto, împrăştiere de materiale informative, impulsionarea construirii unor zone speciale de depozitare a rumeguşului rezultat, prezentare de soluţii pentru folosirea rumeguşului.
    Finanţator: MilieuKontakt Oost Europa Olanda.
    Cordonator: Buţiu Călina

       · Bunăstare pentru moţi. Dezvoltarea socio-economică a Văii Arieşului Superior, comunele Albac, Scărişoara, Gârda şi Arieşeni, prin valorificarea bogatului potenţial turistic şi a artei tradiţionale româneşti.
    Finanţator: Banca Mondiala.
    Buget: 4.000 USD.
    Coordonator: Radu Irimie.

       · Pregătirea şi asistarea facilitatorilor comunitari din ţara Moţilor, Pregatirea a 20 facilitatori comunitari prin cele doua cursuri de pregătire facilitatori şi scriere de proiecte a dus la organizarea a zece comunităţi cu zece cereri de finanţare scrise la Fondul Român de Dezvoltare Socială, stadiul avansat de organizare pentru alte treisprezece comunităţi şi participarea facilitatorilor la parteneriate pentru obţinerea unor finanţări.
    Finanţator: Fundaţia pentru o Societate Deschisă.
    Buget: 8.500 USD.
    Coordonator: Moisă Vasile

       · Dezvoltare comunitară în Munţii Trascăului - activităţi de dezvoltare a comunităţilor rurale din zona Munţilor Trascău. Pregătirea şi asistarea liderilor din zona a dus la finalizarea organizării altor zece comunităţi, stadiu avansat de organizare pentru cinci comunităţi, realizarea de către cinci comunităţi a unor proiecte de pietruire de drumuri şi derularea în alte patru comunităţi a unor proiecte de pietruire de drumuri.
    Finanţare PHARE PDP.
    Buget: 9.500 EURO
    Coordonator: Moisă Vasile

       · Apă curată de la izvoare. Proiectul are drept scop evitarea accidentelor ecologice de genul celui de la Baia Mare din ianuarie 2000 în comuna Roşia Montană, prezentarea posibilităţilor legale de despăgubire în urma accidentelor ecologice şi igienizarea văii Roşiei.
    Finanţator: Fundaţia de Parteneriat Comunitar.
    Buget: 6.500 USD.
    Coordonator: Radu Irimie.

       · Proiect Eugenia Studiu prealabil privind dezvoltare durabilă în zona Depresiunea Trascău. Perioada derulării: 2001-2002. Finaţator: UE prin programul ECOS - OUVERTURE. Coordonator Puşcaş Mărioara. Proiectul este coordonat de CJ Alba, Albamontul fiind doar colaborator.

        · Dezvoltare rurală durabilă în România: proiectul are drept scop elaborarea strategiei microregiunii Depresiunea Trascău şi are ca obiective întărirea colaborării între cele două comune, întărirea parteneriatului cetăţeni - administraţie publică locală, derularea unui Proiect pilot în microregiune - ca model de lucru al Grupului de Dezvoltare Locală (Amenajare Complex "Vaior " - Centru Rimetea), creşterea vizibilităţii microregiunii, pregătirea structurilor organizatorice din microregiune pentru aplicarea la programele de finanţare care se profilează, crearea reţelei de microregiuni, transferul de abilităţi spre organizaţiile neguvernamentale din zonă.
    Coordonator: Calina Buţiu
    Buget: 16.464 Euro.

       · IDD ONG ZOMIN - Scopul proiectului este îmbunătăţirea accesului organizaţiilor neguvernamentale din zona de restructurare a industriilor miniere şi metalurgice din judeţul Alba la servicii de instruire şi dezvoltare instituţională durabilă, menite să îmbunătăţească capacitatea profesională a ONG-urilor în raport cu nevoile specifice rezolvari problemelor socio-ecomonice din zona. Pentru aceasta vom pregăti o echipa de traineri prin trei cursuri de instruire a 15 membri ai ONG-urilor partenere la implementarea proiectului şi vom amenaja un centru de instruire pentru 20 cursanţi. Cu ajutorul trainerilor existenţii şi ai celor formaţi vom susţine doua cicluri de 6 cursuri cu câte 18 cursanţi de la 12 organizaţii neguvernamentale din zona. Cursurile vor fi completate de câte un suport de curs tipărit şi difuzat şi altor organizaţii.
Buget: 74.460 Euro.
Coordonator: Moisă Vasile

       · Ariile naturale şi comunităţile locale: proiectul are ca obiectiv general conservarea rezervaţiei naturale Peştera "Huda lui Papară" din Munţii Trascău, judeţul Alba, prin amenajarea şi promovarea acesteia, în scopul realizării unui turism controlat şi ecologic. Proiect finanţat în cadrul Programul Societate Civilă, Componenta 4 ACCESS. 4.2 Acquis comunitar în domeniul protecţiei mediului şi al dezvoltării socio-economice.
Buget: 52.102 Euro
Coordonator: Pogăcean Daniel

       · Academia Civica a Tinerilor (A. C. T.): Scopul proiectului este de a dezvolta o structura de tineret din Sebes, care sa reprezinte problemele copiilor si tinerilor.
Orasul Sebes are 30.000 de locuitori, dintre care 6600 de elevi, cu doar un singur ONG activ, si unde copiii si tinerii nu au nici o posibilitate de a invata si pune in aplicare comportamentul unui cetatean activ. Nu exista cinematograf, nici o activitate culturala iar tinerii nu au nici o putere in a incerca sa influenteze organismele de luare a deciziilor, pentru rezolvarea unora dintre problemele lor.
In lipsa oportunitatilor de a se exprima in mod constructiv si pentru propria dezvoltare, tinerii din Sebes se confrunta cu noi provocari precum: alcoolul, fumatul, droguri, fenomene in crestere. Fredy: Copiii si tinerii vor invata prin intermediul acestui proiect cum sa isi apere drepturile, cum sa se organizeze cu scopul de asi rezolva propriile nevoi, vor deveni cetateni informati, activi si responsabili. Un Consiliu Reprezentativ al Tinerilor (RYC) si un Consiliu Reprezentativ al Copiilor (RCC) vor fi mandatate sa reprezinte nevoile tinerilor si copiilor. 22 de copii si tineri din 11 scoli din Sebes vor fi instruiti in domenii precum comunicare, dezbateri, scrierea de proiecte (dezvoltarea unor proiecte), formarea unei echipe (team-building), obtinere de fonduri. Pe perioada desfasurarii proiectului ei vor derula 2 mici programe care sa adreseze 2 dintre problemele tinerilor si ale copiilor si vor constitui un ONG de tineret in Sebes. Fredy: ONG-ul de tineret exista sub forma unei initiative a catorva tineri din Sebes care, pentru a fi eficient si organizat, are nevoie de un sprijin mai puternic din partea tinerilor.Consiliul Local din Sebes are deja un Comitet Consultativ al Batranilor si este dornic in a primi si sprijini unul de tineret. Cele doua consilii, al tinerilor si cel al copiilor vor continua sa-si indeplineasca rolul si sa fie reales la fiecare 2 ani.              Principalele surse de finanţare ale organizaţiei noastre sunt: surse externe circa 80%, surse interne 20% din cotizaţii, contribuţii, sponsorizări şi voluntariat. Numărul total al membrilor a ajuns la 250, activi fiind 58, în prezent organizaţia are 3 salariaţi cu carte de muncă.

Buget: 5875 Euro
Coordonator proiect: Ramona Nistor

         
___________________________________________________________________________
Acasa : Prezentare club : Per Pedes : Proiecte : Arii protejate : Custodii : Galerie Foto : Link-uri : Contact